Pius X‎ > ‎Toevalproject‎ > ‎

Tips 'Week van de Dobbelstenen'Houdt de uitslagen van je worpen bij in een notitieboekje. Noteer kort wat het lot voor je in petto heeft. Op die manier word je week heel wat overzichtelijker. Dit helpt als we donderdag 30 januari in kleine groepjes je ervaringen bespreken.

Probeer je grenzen te verleggen maar ga hierin niet te ver. Neem berekende risico's. Zorg ervoor dat je nooit in gevaar bent. Als iets vervelend of saai wordt dan gooi je de dobbelstenen opnieuw.  1. Ga naar de startpagina van Wikipedia. Gooi een dobbelsteen en klik evenveel op 'random article' als het aantal ogen dat je hebt gegooid. Over dat onderwerp stel je de volgende dag op school een vraag aan je leerkracht. Ook dit kan je weer van de dobbelstenen laten afhangen. Eén oog is het eerste uur, twee ogen is het tweede uur...


2. Je staat aan de ingang van een supermarkt. Gooi je dobbelsteen en wacht tot evenveel mensen passeren als het aantal ogen dat je gegooid hebt en die persoon volg je en je koopt hetzelfde. Dat word je avondeten...


3. Bezoek een cafe. Nummer in je gedachten de tafels en gooi de dobbelstenen. Als er al mensen aan de tafel zitten vraag je of je erbij mag komen zitten. Neem daarna de menukaart/dranklijst en gooi opnieuw met de dobbelstenen. Probeer aan mensen uit te leggen wat je aan het doen bent en waarom.


4. Ga naar een druk kruispunt waar auto's moeten wachten op een stoplicht. Gooi een dobbelsteen en passeer evenveel auto's als het aantal ogen dat je gegooid hebt. Aan de volgende chauffeur vertel je over het wikipedia artikel uit 1.


5. Ga zitten op een bankje in de stad en houdt een hoek in de gaten waar veel mensen voorbij komen. (het is belangrijk dat je niet kan zien wie er aan komt) Gooi de dobbelstenen en laat evenveel mensen passeren als dat je ogen gegooid hebt. Volg deze persoon en kijk waar je uit komt.


6. Gooi enkele dobbelstenen en kijk op je klaslijst wie dit nummer heeft. Met hem/haar ga je winkelen in de stad of zwemmen... Hier kan je ook weer de dobbelstenen laten beslissen. Als iemand die dag reeds andere verplichtingen heeft dan gooi je de dobbelstenen opnieuw.


7. Doe een brief met je adres in een fles en gooi hem in de Schelde of hang een kaartje aan een ballon gevuld met helium en wacht op antwoord.


8. Geef alle etenswaren in je ijskast een nummer en gooi de dobbelstenen en maak een maaltijd op basis van toeval.


9. Schrijf zoveel mogelijk emoties in je notitieboekje zet er een nummer bij en gooi de dobbelstenen. Dit wordt de emotie van de dag...


10. Probeer 5 'random articles' op Wikipedia te verwerken in een liedje of in een verhaal. Of gebruik ze als gespreksonderwerp bij het eten.


11. Loop door de stad als het stoplicht groen is moet je oversteken. Kijk waar je uit komt.


12. Een handig instrument om toevallig ergens terecht te komen is een telefoonboek, de gele gids, of kaarten en atlassen. Op het internet vind je een aantal random streetviewgenerators (www.mapcrunch.com, www.straatblik.nl die werken met google maps)