Pius X‎ > ‎Toevalproject‎ > ‎commissies‎ > ‎

Toeval & SportBeste commissieleden


Voetbal, bobsleeën, turnen, zeilen... in welke mate speelt toeval een rol bij deze sporten? Heb je als atleet volledige controle over je prestatie of is het toch een kwestie van toeval? Zijn overwinningen van ploegen of atleten het resultaat van talent of geluk? Hoe kijken sporters hier zelf naar? Bekijk interviews... hebben zij het over geluk of over talent? Hoe komt dat? Wat zijn je eigen ervaringen met bepaalde sporten? Waarom doe je aan sport? Wat maakt het spannend? Speelt toeval hier toch een rol in? 

Sport wordt ook gebruikt als kansspel. Mensen proberen uitslagen van wedstrijden te voorspellen.  (vind je paardenracen een sport?) Is dit gokken een goeie zaak voor de sport? Doe je hier zelf aan mee? Waarom wel/niet?

Hoe kijk je zelf naar toeval? Wat zijn de voor/nadelen van toeval? Is het moeilijk of makkelijk om toeval toe te laten? Hoe komt dat? Lees de tekst Toeval als kans! Wat is jouw mening?

Je bevindingen deel je, tijdens de 'Avond van het Grote Toeval', op een leuke en interactieve manier met het publiek. Geef mensen een ervaring mee. Subpages (2): filmfragmenten links