Pius X‎ > ‎Toevalproject‎ > ‎commissies‎ > ‎

Toeval & KiezenBeste commissieleden


Wat ga je volgend jaar studeren, welke hobby's houd je er op na, wat wil je deze middag eten? Jullie onderzoeken de rol van toeval bij het maken van keuzes. Wat gebeurt er eigenlijk wanneer we een beslissing nemen? Wat bepaalt dat we voor het ene dan wel het andere gaan? Kiezen we echt bewust of zitten er verborgen mechanismen achter en is toeval groter dan we denken? Hoe vrij zijn we om zelf keuzes te maken?

Is er een manier om de juiste keuzes te maken? Zijn er trucks om beter te leren kiezen? Kan toeval hier een rol in spelen?

Hoe gaan we als samenleving om met het maken van keuzes. Leren we dit op school? Zijn er vandaag meer mogelijkheden, moet je meer keuzes maken dan in het verleden? Is toeval daarom groter of kleiner?

Breng je eigen keuzes in kaart. Ben je tevreden over de keuzes die je al gemaakt hebt? Praat met mensen over hun keuzes. Zijn ze er achteraf blij mee of hebben ze er toch spijt van? Hoe komt dit?

Experimenteer met het maken van keuzes. Laat toeval een rol spelen bij het kiezen en bestudeer je resultaten. Proberen verschillende dingen uit om te achterhalen hoe het zou zijn als je andere keuzes gemaakt had?

Hoe kijk je zelf naar toeval? Wat zijn de voor/nadelen van toeval? Is het moeilijk of makkelijk om toeval toe te laten? Hoe komt dat? Lees de tekst Toeval als kans! Wat is jouw mening?

Je bevindingen deel je, tijdens de 'Avond van het Grote Toeval', op een leuke en interactieve manier met het publiek. Geef mensen een ervaring mee.