Jesus on a tortilla
Beste commisieleden
Jullie onderzoeken de rol van toeval
bij het bedenken, klaarmaken en serveren van voeding. Volg je de
stappen in een kookboek tot op de letter of is er plaats voor gevoel,
intuïtie... toeval? Laat je een maaltijd wel eens afhangen van wat
er in je ijskast zit? Bedenk je soms nieuwe gerechten? Heb je daarbij
een concreet resultaat voor ogen of komen nieuwe inzichten
plotseling, zonder dat je het verwacht? Hoe zijn er in het verleden
gerechten en dranken ontstaan? Is de voeding die mensen in een
bepaalde cultuur of op een bepaalde plaats eten toevallig? Ga op zoek
naar antwoorden op deze vragen.
Ga praten met koks, huismoeders/vaders
en andere mensen die met de bereiding van voeding bezig zijn. Wat
zijn hun ervaringen? Hoe groot is de rol van toeval? Maar doe ook
zelf de nodig experimenten! Kook en bedenk nieuwe dranken en eten en
gebruik daarbij het toeval. Speel met ingrediënten en
bereidingswijzen... Is het lekker? Hoe reageren mensen erop? Zijn ze
bereid om toeval toe te laten in hun voeding? Waarom wel/niet? Is het
makkelijk of moeilijk om iets nieuws te bedenken?
Hoe kijk je zelf naar toeval? Wat zijn
voor jou de voor/nadelen van toeval? Is het moeilijk of makkelijk om
toeval toe te laten? Hoe komt dat? Lees de tekst Toeval als kans! Wat
is jouw mening?
Op de 'Avond van het Grote Toeval' zijn
jullie verantwoordelijk voor de bar en de keuken. Dit is jullie
werkterrein. Bedenk leuke manieren om drankjes en hapjes aan toeval
over te laten en informeer mensen over toeval en eten. Veel succes!
|
|