Pius X‎ > ‎Toevalproject‎ > ‎commissies‎ > ‎

Toeval & Reizen

Birdsfights in Kabul, November 2004, Friday morning behind a teahouse.
Beste commissieleden

Hoe gaan jullie graag op reis? Sommige mensen hebben voor hun vertrek alles tot in de puntjes geregeld andere zien wel waar ze terecht komen. Welke stijl verkies je en waarom? Onderzoek de relatie tussen reizen en toeval. Kan het één zonder het ander? Is dat wenselijk? Waarom wel/niet? Op reis begeef je je buiten je normale leefomgeving. Je routines vallen weg. Je moet wel improviseren. Is dat waarom reizen zo leuk en spannend is? 
Ga opzoek naar reisverhalen en foto's, filmpjes, postkaarten... Wat zijn jouw reiservaringen? Bezoek een reisbureau en informeer naar het reisgedrag van mensen. Speelt toeval een grote rol in toerisme?
Experimenteer met verschillende stijlen van reizen. Wat gebeurt er wanneer je alles aan toeval overlaat? Is het leuk? Waarom wel/niet? Je kan virtueel reizen met 'google earth' en 'google maps' maar het gaat ook hier in de buurt. Reizen is meer een houding. Het kan overal... toch? Dingen aan toeval overlaten (bv week van de dobbelstenen) is een soort reizen. 

Hoe gaan mensen in andere culturen om met toeval? Er zijn vandaag nog veel gebieden op aarde waar men, meer dan in het westen, gelooft in een hogere instantie de invloed heeft op hun leven. Is toeval een westers fenomeen?  

Hoe kijk je zelf naar toeval? Wat zijn de voor/nadelen van toeval? Is het moeilijk of makkelijk om toeval toe te laten? Hoe komt dat? Lees de tekst Toeval als kans! Wat is jouw mening?

Je bevindingen deel je, tijdens de 'Avond van het Grote Toeval', op een leuke en interactieve manier met het publiek. Geef mensen een ervaring mee. 

Subpages (2): filmfragmenten links