Pius X‎ > ‎Toevalproject‎ > ‎

mijn nieuwe leven-tombola

Beste leerlingen van 6 Humane Wetenschappen

Hoe zou het zijn om voor één avond van plaats te wisselen met een klasgenoot? Op donderdag 13 maart organiseren we de 'mijn nieuwe leven'-tombola waarbij het toeval beslist wiens leven jij voor één avond overneemt.

De 'mijn nieuwe leven'-tombola is niet verplicht. Er zijn heel wat reden waarom je niet kan of wil meedoen. We respecteren dit en toch hopen we dat jullie je massaal inschrijven en dat je de meerwaarde ervan ziet. Dit experiment zal je veel leren over jezelf. Stel dat je in een ander gezin geboren was. Hoe had je leven er dan uitgezien? Hoe toevallig is het dat je juist deze persoon geworden bent?

Daarnaast illustreert deze tombola dat toeval nieuwe kansen en ervaringen biedt. Wie weet wat je zal tegenkomen die avond; nieuwe plaatsen, mensen, gesprekken, muziekstijlen. Door de routine van je eigen leven te verbreken zie je beter wie je zelf bent.

Zin om mee te doen?! Leg de brief en inschrijvingsformulier voor aan je ouders en vertel hen wat de bedoeling is van ons project en deze tombola. Als je wil/mag meedoen bezorg je dit formulier ingevuld en gehandtekend aan ons voor donderdag 13 februari.

De loting gaat door op donderdag 13 maart om 15:55u (na seminarie) in lokaal 106. Tegen dan hebben we de namen en adressen van de deelnemende leerlingen op kaartjes geschreven. Die gaan in een enveloppe en in een schaal.

Jullie trekken één voor één een enveloppe. Zodra bekend is waar je naar toe gaat is er even tijd om praktische dingen te bespreken. 'Hoe geraak ik op mijn bestemming of let op voor de levensgevaarlijke waakhond...' Daarna begeef je je naar het adres op je kaartje en begint je nieuwe leven. De volgende dag verwachten we jullie terug op school met een schat aan nieuwe ervaringen. Veel succes!

Charlotte de Beukelaer, Wim Hannot, Ruud Lelieur en Niels Sverlow

'Anybody can be anybody' The Dice man