Pius X‎ > ‎De tijdcapsule‎ > ‎

de tijdcapsule krijgt een plaatjeMaart 2012, de tijdcapsule (de stalen kist in de mediatheek) krijgt een plaatje. Met dank aan Daan de Dekker. Hieronder vind je de volledige tekst...Tijdcapsule Pius X 2009-2069


Aan mensen van de toekomst

(genetisch gemanipuleerde leerlingen, cyborgs, robots...?)


Deze kist werd dichtgelast op vrijdag 15 mei 2009 om 21:00u. Leerlingen van het Pius X-instituut hebben ze gevuld met persoonlijke bijdragen, brieven, foto's, computers en andere unieke voorwerpen. Ze mag pas opengemaakt worden na 1 januari 2069.


Wees voorzichtig. We weten niet of alles de tand des tijds heeft doorstaan. Over zestig jaar zal deze kist getuigen van de snelheid waarmee de wereld verandert.Bij deze kist hoort een 'tombe' in de kelder van de Wittestraat, aan de voorkant van het gebouw onder de ingang van het huis Wittestraat nr 118. Achter het metselwerk ligt een ruimte gevuld met spullen uit 2009: een fiets, voedsel, een generator en een mummie die de tombe moet beschermen voor het geval dat ze eerder opengemaakt wordt. Er rust een vloek op de tombe. U bent gewaarschuwd.We hopen dat deze tijdcapsule jullie het nodige inzicht zal geven in waar jullie vandaan komen.