Pius X‎ > ‎smaakproject‎ > ‎

agenda

 09/01 Introductie van het project ahv filmfragment, Aneth Malherbe
+ jullie stellen groepen samen en krijgen een smaakelement toegewezen (bingowiel) 

+ gefermenteerde nieuwjaarsreceptie (jullie nemen je weckpot mee)

 16/01proef

Het smakenbanket in lokaal 106. start 13:30u (leerlingen eten 's middags niet en gebruiken de middagpauze om het smakenbanket voor te breiden) 

Elk groep presenteert 4 combinaties (zie de smaakbijbel) die horen bij jullie smaakelement. Vertel bij elke combinatie de emoties, anekdotes, wetenschappelijke feiten die Niki Segnit aan de combinatie in kwestie toeschrijft.


 23/01jaag, verzamel, kweek, kook, bak 

+ opstart van de moestuin, de insectenboerderij, de moleculaire keuken
                                en de fermentatiekast

+ jullie bedenken een idee voor '... terug naar de bron' (zie 13/02)
   kies een ingrediënt (uit je eigen smaakelement) en zoek uit waar het vandaan
   komt. Welke weg heeft het product afgelegd? Neem contact op met boerderijen,
   bedrijven, supermarkten, bakkers, slagers, slachthuizen, natuurgebieden 

 30/01jaag, verzamel, kweek, kook, bak 

+ delen/uitwisselen van ervaringen (zie opstart) Hoe ga je deze gebruiken? Bedenk een     concept. 

+ jullie leggen je idee (' ... terug naar de bron') voor aan de leerkrachten. Wie + welke locaties     ga je bezoeken? (adresgegevens, telefoonnummers, emailadressen)

 06/02 jaag, verzamel, kweek, kook, bak

+ 'de efficiënte maaltijd' Denk na over je ecologische voetafdruk en de relatie tussen           voeding en milieu. 


 13/02... terug naar de Bron
     Jullie zijn voedseldetectives. Hoe komen ingrediënten (uit jullie smaakelement) tot      bij ons? Volg de weg terug naar de bron. 

 
 20/02 Serveer
  Concrete uitwerking van jullie locatie en de smaak en ervaring die je wil creëren op de 'Avond van de
  Smaak' 

+ het grote smaakexperiment (= verrassing)

 06/02
Voorbereiding van de 'Avond van de Smaak', draaiboek + taakverdeling maken. Wie doet wat? Ontvangst, obers, chefs, voorproevers, afwassers...

 13/03 Generale repetitie, overlopen rolverdeling op de 'Avond van de Smaak' 
Leerlingen stellen hun plannen (locaties) aan elkaar voor …. 

 17/03'Avond van de Smaak' begin om 20u, in de PVR 

 20/03evaluatie van het smaakproject