09/01 | Introductie van het project ahv filmfragment, Aneth Malherbe + jullie stellen groepen samen en krijgen een smaakelement toegewezen (bingowiel)
+ gefermenteerde nieuwjaarsreceptie (jullie nemen je weckpot mee)
| 16/01 | proef Het smakenbanket
in lokaal 106. start 13:30u (leerlingen
eten 's middags niet en gebruiken de middagpauze om het smakenbanket
voor te breiden) Elk
groep presenteert 4 combinaties (zie de smaakbijbel) die horen bij jullie smaakelement. Vertel bij
elke combinatie de emoties, anekdotes, wetenschappelijke feiten
die Niki Segnit aan de combinatie in kwestie toeschrijft.
| 23/01 | jaag, verzamel, kweek, kook, bak
+ opstart van de moestuin, de insectenboerderij, de moleculaire keuken en de fermentatiekast
+ jullie bedenken een idee voor '... terug naar de bron' (zie 13/02) kies een ingrediënt (uit je eigen smaakelement) en zoek uit waar het vandaan komt. Welke weg heeft het product afgelegd? Neem contact op met boerderijen, bedrijven, supermarkten, bakkers, slagers, slachthuizen, natuurgebieden
| 30/01 | jaag, verzamel, kweek, kook, bak
+ delen/uitwisselen van ervaringen (zie opstart) Hoe ga je deze gebruiken? Bedenk een concept.
+ jullie leggen je idee (' ... terug naar de bron') voor aan de leerkrachten. Wie + welke locaties ga je bezoeken? (adresgegevens, telefoonnummers, emailadressen)
| 06/02 | jaag, verzamel, kweek, kook, bak
+ 'de efficiënte maaltijd' Denk na over je ecologische voetafdruk en de relatie tussen voeding en milieu.
| 13/02 | ... terug naar de Bron Jullie zijn voedseldetectives. Hoe komen ingrediënten (uit jullie smaakelement) tot bij ons? Volg de weg terug naar de bron.
| 20/02 | Serveer Concrete uitwerking van jullie locatie en de smaak en ervaring die je wil creëren op de 'Avond van de Smaak'
+ het grote smaakexperiment (= verrassing)
| 06/02 | Voorbereiding van de 'Avond van de Smaak', draaiboek + taakverdeling maken. Wie doet wat? Ontvangst, obers, chefs, voorproevers, afwassers...
| 13/03 | Generale repetitie, overlopen rolverdeling op de 'Avond van de Smaak' Leerlingen stellen hun plannen (locaties) aan elkaar voor ….
| 17/03 | 'Avond van de Smaak' begin om 20u, in de PVR
| 20/03 | evaluatie van het smaakproject |
|
|