vragen die je kan stellen bij je bezoek aan een reisbureau...


Werk je graag in een reisbureau? Wat maakt het leuk/niet leuk? Wat moet je allemaal doen? Welke vooropleiding heb je ervoor nodig? Heb je meer of minder zin om zelf op reis te gaan? Ga je anders op reis nu je hier werkt?

Waar reizen de meeste mensen naar toe? Kan je de bestemmingen verklaren? Zie je trends, verschuivingen in de bestemmingen die mensen kiezen? Kan je deze trends verklaren? (internationale gebeurtenissen bv olympische spelen, terroristische aanslagen, oorlogen natuurrampen...) Hoe ga je hier als reisbureau mee om? 
Moeten medewerkers van een reisbureau veel kennis over de wereld hebben ...? Hoe belangrijk is het om in te spelen op de actualiteit?
Heb je veel of weinig invloed op de bestemmingen die mensen kiezen? Welke rol spelen reclamecampagnes? Worden die door jullie gemaakt of door de overheden van de betrokken landen?  

Welke soorten reizen bied je aan? Groepsreizen of individuele avontuurlijke reizen? Waarom gaan de meeste mensen op reis, ontspanning, avontuur, interesse, ontsnapping? Probeer je dit te achterhalen? Is dat moeilijk? Hoe belangrijk is het om inzicht te hebben in de verlangens (en angsten) van mensen? Bieden deze inzichten de mogelijkheid om meer geld te verdienen, winst te maken? 

Hoe eerlijk ben je over de reizen die je aanbied? Verkoop je wel eens reizen aan mensen waarvan je weet dat ze niet bij hun persoonlijkheid passen?  Heb je hier zelf een goed zicht op? Hoe ga je om met het probleem van (te hoge) verwachtingen? Hoe zorg je ervoor dat klanten zo tevreden mogelijk zijn? 

Zijn reizen luxe of is het noodzakelijk? Welk effect heeft reizen op mensen, de samenleving en de wereld? Heb je het gevoel dat je, door reizen te stimuleren, bijdraagt aan een tolerantere wereld waarin mensen meer begrip kunnen opbrengen voor andere culturen? Is reizen een medicijn voor racisme? Zie je hier, naast geld verdienen, een rol weggelegd voor reisbureau's? 

      ...