Pius X‎ > ‎Migratieproject‎ > ‎

Een nieuw land...?Op vrijdag avond 22 maart verandert onze school in een vreemd land. Jullie nodigen familie en vrienden uit. Zij zijn migranten die zich  willen vestigen en zich moeten aanpassen aan het nieuwe land dat wij bedacht hebben. Net als de tekeningen van Shaun Tan willen we een bevreemdende sfeer creëren die mensen toelaat om in de huid van migranten te kruipen.

Het is aan jullie om hier vorm aan te geven. Hoe kunnen we de school zo aankleden dat mensen het gevoel hebben dat ze een nieuwe wereld binnen gaan? Wat komt er  kijken bij 'een nieuw land'? Laat je inspireren door het boek 'De Aankomst'  van Saun Tan. Op deze website vind je een aantal tekeningen van hem. Je hoeft niet hetzelfde te doen maar dit effect hebben we ongeveer voor ogen. In deel 2 van de opdracht kies je voor jezelf een rol op de Migratieavond... 

Hieronder vind je enkele suggesties...taal, spelletjes, transport, muziek, technische dienstWe zouden het leuk vinden als jullie naast deze ideeën ook zelf  andere rollen bedenken !!!