Pius X‎ > ‎Leugenproject‎ > ‎

een kleine opdracht in de vakantie


Beste leerlingen van 5 Humane Wetenschappen


Na de vakantie beginnen we aan een nieuw project over 'Bedrog en Misleiding'. Het zou leuk zijn als jullie in de vakantie al eens over dit thema nadenken.

Je zag 'Punkin Chunkin', een aflevering van Modern Family. (seizoen 3, aflevering 9) (Op deze pagina vind je een paar fragmenten) Het was een oefening in het herkenen van leugens, bedrog en misleiding. Je merkt dat liegen en misleiden iets heel alledaags is. Dat het soms goed en soms slecht is. Dat er verschillende bedoelingen zijn.


We vragen aan jullie om tijdens de kerstvakantie je eigen leven onder de loep te nemen. Je hoeft nog niet opzettelijk te liegen en te misleiden. Dat is voor na de vakantie. Voorlopig willen we dat je je eigen leugens en die van de mensen om je heen in kaart brengt. Lieg je wel eens tegen andere mensen? Wordt er in je familie wel eens gelogen? Zo ja door wie, over wat en waarom?


Jullie krijgen een leugenboekje. Hierin noteer je de leugens van jezelf en van anderen. Het is ook een praktisch hulpinstrument waarin je ideeën en afspraken kwijt kan. Je notities vormen de basis voor een discussie over bedrog, misleiding en leugens na de vakantie. De informatie in je leugenboekje is vertrouwelijk. We zullen controleren of je er veel in geschreven hebt maar we gaan het niet lezen. (tenzij je hier geen bezwaar mee hebt)


Succes met de proeven en alvast een prettige vakantie!


Charlotte de Beukelaer, Wim Hannot, Ruud Lelieur en Niels Sverlow


leugenproject_fragment01.mp4


leugenproject_fragment02.mp4leugenproject_fragment03.mp4