Pius X‎ > ‎Kunstproject 2015‎ > ‎

de opdracht

1. Stel een kunstenaarscollectief samen (3 a 4 personen) en creëer een miniatuur-installatie naar het voorbeeld van de straatkunstenaars Slinkashu en Banksy. Zet niet zomaar ergens figuurtjes neer. Jullie werk moet iets zeggen over de maatschappij waarin we vandaag leven. Wat wil je met je installatie vertellen?

Denk na over je materiaal. Welke figuren ga je gebruiken? (modelbouwfiguurtjes, playmobil, legomannetjes, insecten, Barbiepoppen of maak je figuren zelf...) In lokaal 102 staat een bak met figuurtjes tot jullie beschikking.

Kies een locatie ergens in de school. (de PVR, de keuken, het bureautje van Rudi, de toiletten, de stookruimte, de kelder van de Wittestraat...) Belangrijk! Deze locatie moet geheim blijven!!! Je mag ze niet met je klasgenoten delen.

Om de zoektocht naar jullie miniatuur-installaties iets makkelijker te maken geef je ons op donderdag 24 september een tip over de locatie.


2. Op 1 oktober stellen jullie je werk tentoon. De school wordt onze tentoonstellingsruimte. Denk aan het Middelheim beeldenpark. Aangezien het om kleine en verrassende installaties gaat zal je ze moeten ontdekken. Op deze zoektocht ga je hopelijk anders kijken naar het gebouw en de ruimtes waar je elke dag gebruik van maakt. Zoek de miniatuur-installaties van je klasgenoten aan de hand van de tips! Eens je het werk gevonden heb ga je in gesprek met elkaar. Geef uitleg over je werk en probeer de mening en ervaringen van je publiek te achterhalen. Maak foto's en filmpjes. Als het praktisch haalbaar is dan kan jullie installatie blijven staan!


Slinkachu, Global Village