de opdracht

1. Stel een groep samen van 3 a 4 leerlingen en kies een onderwerp waar je rond wil werken. (De Menenpoort en de Last Post, het bezette België, Vrouwen aan het front, Tyne Cot etc...)


2. Dit onderwerp werk je uit. Verzamel informatie, stel interessante vragen en ga op zoek naar antwoorden. Lees boeken, gedichten en bekijk films. Gebruik 'Google streetview' om je zelf wegwijs te maken in Ieper en omgeving. Op die manier bereiden jullie je voor op de uitstap van 29 en 30 april.

Denk ook na over de vorm van jullie presentatie/installatie op het toonmoment op maandag 8 mei in lokaal 106.


3. In Ieper krijgen jullie een aantal opdrachten. (museumbezoeken, presentaties en gidsbeurten) Een overzicht van deze activiteiten vind je bij elk onderwerp. 'Opdracht in Ieper')


4. Eens terug op school werken jullie verder aan de uitdieping van je onderwerp. Op maandag 8 mei voorzien we toonmoment waarop jullie je bevindingen presenteren in de vorm van een installatie/presentatie. We willen die middag van lokaal 106 een interactief museum maken over de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om meer dan alleen het overbrengen van feiten. Laat je publiek nadenken, confronteer ze met vragen. Geef een ervaring mee!


Veel succes!


Charlotte de Beukelaer, Dorien Dewilde, Louis Luyten en Niels Sverlow


Op weg naar de oorlog... de medische keuring van het Britse Leger.