Pius X‎ > ‎het mysterieuze project‎ > ‎

een mystery box ?
‘Mystery boxes’ zijn iets ouderwets. Een doos met een groot vraagteken erop. Je kon ze vroeger kopen in goochelwinkels. De inhoud is geheim. Je hebt geen idee wat er inzit. Spannend hé!? Tegenwoordig kopen en verkopen veel mensen ‘mystery boxes’ op ebay. Wat koop je eigenlijk? Het gaat niet echt om de fysieke inhoud van de doos. Je koop vooral een gevoel. Spanning, nieuwsgierigheid en dromen... De doos is puur potentieel. Zolang ze dicht is bevat ze eindeloos veel mogelijkheden. Ze symboliseert wat gaat komen. Zou jij de doos openmaken?


Dit gaan we uittesten. We bestellen tweeënveertig vierkante dozen (25 op 25cm) Jullie krijgen op maandag 29 januari elk een doos mee naar huis. De opdracht is simpel. Verstevig de doos aan de binnenkant, vul hem met een mysterie (een geheim) en sluit de doos af. Neem de doos op 19 februari terug mee naar school en geef hem af tijdens de middag tussen 12:10 en 13:10u in lokaal 106. Daar plakken we hem dicht met scheurplakband. Zo zien alle dozen er hetzelfde uit. Die dag organiseren we tijdens seminarie een uitwisseling. Het wiel zal beslissen welke toevallige doos jij mee naar huis neemt.


Wat ga je ermee doen? Ben je erg benieuwd wat er in zit? Ga je hem onmiddellijk openmaken of pas op het einde van dit project of over twintig jaar of vlak voor je dood of misschien nooit?

Waarom? Hoe voelt het om een mysterie te bezitten? Deze opdracht zet hopelijk aan tot denken. Filosofeer over mysterie en nieuwsgierigheid. Wat is het eigenlijk? Hoe voelt het? Mysterie is de smeerolie voor fantasie en creativiteit. Dit heb je nodig op onze grote projectavond.