Pius X‎ > ‎het mysterieuze project‎ > ‎

escape-roomStel je voor… samen met enkele klasgenoten kom je in een vreemde ruimte terecht. De deur gaat dicht. De klok begint te tikken. Zoek een uitgang. Je krijgt een uur om te ontsnappen. In de ruimte staan vreemde uitvindingen. Er hangt een tabel van Mendeljev aan de muur. Op één van de tafels staat een mandje met eieren, een weegschaal en een slak. Hoe raak je hier weg en oh ja... zou er echt niemand anders aanwezig zijn?


Een escape-room is een interactief spel dat je moet oplossen om te ontsnappen. Ze hebben vaak een mysterieus verhaal over zombies, virussen en ontvoeringen.  Wij hebben op school ook een escape-room gebouwd. Vanaf maandag 22 januari proberen telkens 8 leerlingen te ontsnappen. Elke week twee nieuwe groepjes.


Hierbij hebben we jullie hulp nodig !!! Het is namelijk een escape-room in wording. Het verhaal is in grote lijnen klaar, maar een escape-room bouw je niet zomaar. Je moet hem uitproberen en het mysterie verfijnen. Sommige opdrachten moeten net iets makkelijker of moeilijker zijn, maar je kan ook nieuwe elementen toevoegen. Daarom gaan jullie de escape-room uitproberen en nadien meehelpen om ze te verbeteren. Zo raakt iedereen betrokken bij het proces en wordt het uiteindelijk onze escape-room.


Als iedereen (hopelijk) ontsnapt is wisselen we ervaringen uit en vertel je hoe je het verhaal beleefd hebt. Hoe zou jij het spannender en mysterieuzer maken? Geef tips. Voeg zelf een uitdaging of mysterie toe aan de escape-room die andere leerlingen, een week later moeten oplossen. Ook dit is een nuttige oefening voor jullie in het licht van onze grote projectavond.


Eens je ontsnapt bent is het belangrijk dat je niets zegt aan de leerlingen die hem nog zullen doen!