Pius X‎ > ‎het mysterieuze project‎ > ‎de verdwijning‎ > ‎personages‎ > ‎

08. bijlessen wiskunde in het OLC

     Meals on Wheels, Laura Palmer doet liefdadigheidswerk  (Twin Peaks 1990)


Nora geeft wekelijks bijles wiskunde aan enkele leerlingen op school. Meestal aan de grote tafel in het OLC. Soms, als het te druk is, vraagt ze aan een leerkracht een sleutel en gaat ze met de leerlingen in lokaal 102 zitten.

Wie zijn deze leerlingen aan wie ze bijles wiskunde geeft? Wat zijn hun namen? Hoe zien ze eruit? Waarom help Nora deze leerlingen? Hoe komt het dat ze zelf zo goed is in wiskunde? Hebben deze leerlingen iets te maken met de verdwijning van Nora? Hoe reageren ze op de verdwijning van Nora? Geeft Nora al lang bijles? Bedenk een geloofwaardige voorgeschiedenis. Wat is er tijdens deze bijlessen gebeurd? Spelen deze gebeurtenissen een rol in de verdwijning van Nora?


Creëer geloofwaardige personages. Leef je in! Hoe voelt het als je wiskunde niet begrijpt en je opzoek moet gaan naar extra uitleg. Wat zeggen pedagogen? Hoe kan je wiskunde het beste aanleren? Dit zal je helpen om een interessant en realistisch en mysterieus verhaal te creëren. Zoek in literatuur, films, series, theaterstukken etc … minstens drie (opmerkelijke en geheimzinnige) voorbeelden van personages die elkaar helpen met schoolwerk. Ga praten met officiële centra die leerlingen begeleiden bij het maken van schoolwerk of leerkrachten die extra bijlessen geven.

Enkele zaken die geweten zijn…- de leerlingen die Nora helpt zitten allemaal op Pius x maar niet in dezelfde klas.

- Eén van de leerlingen heeft dyscalculie

- Een andere leerling studeert te weinig. Hij maakt zijn oefeningen niet. Hij is verliefd op Nora en

gebruikt de bijles als een uitvlucht om bij haar te zijn.

-  Deze leerling had op maandag, de dag voor haar verdwijning. een cadeautje bij voor Nora.