Pius X‎ > ‎geluksproject‎ > ‎

Track Your Happiness

Matt Killingsworth is een professor psychologie. Hij heeft de app ‘Track your Happiness’ ontwikkeld die gegevens verzameld over het geluksgevoel van mensen. Voor het eerst beschikken we op grote schaal over informatie. Het komt er nu op aan om er patronen in te zien. Waar en wanneer zijn mensen gelukkig? Via deze link vind je meer informatie over het onderzoek en de eerste resultaten. https://www.npr.org/2014/02/14/267188672/are-we-happier-when-we-stay-in-the-moment


Wij gaan ook meedoen aan dit onderzoek. Installeer de app ‘track your happiness’ op je smartphone. Drie keer per dag krijg je een bericht. Op de tram, in een les geschiedenis, op een feest met vrienden of tijdens het tandenpoetsen. De app stelt je enkele korte vragen. Hoe voel je je? Wat ben je aan het doen? Doe je dat gene dat je wil doen? Denk je aan wat je doet of aan iets anders? Het beantwoorden van de vragen duurt hooguit een paar seconden. Na enkele weken krijg je een rapport van je geluksbeleving. Het is boeiend om het geheel te bekijken en er patronen in te ontdekken. Waar en wanneer ben je het gelukkigste? Wat zegt dit over jou? Zou je gelukkiger kunnen leven? Wil je dat…?


Je gegevens zijn uiteraard privé. In je app staat heel wat erg persoonlijke informatie. Je mag zelf beslissen welke gegevens je eventueel met ons en andere leerlingen wil delen.