Pius X‎ > ‎Filmproject‎ > ‎

rolverdeling op de Oscar Night

De Oscar Night moet vlot verlopen en dus kunnen we de rollen best goed verdelen. We hebben journalisten nodig, fotografen en een filmploeg. Er moet een verkiezing georganiseerd worden en  iemand moet de Oscar Uitreiking aan elkaar praten. Er moet (film)eten gemaakt en opgediend worden. Er moet een podium gebouwd worden en lampen opgehangen worden.
Kortom er is heel wat werk. Jullie kiezen voor jezelf een rol op de Oscar Night. Neem iets dat je leuk vind om te doen. Je mag zelf ook met voorstellen komen. Wij proberen de taken zo goed mogelijk te verdelen en iedereen de rol te geven die hij/zij het liefst doet.

Bestudeer je rol. Hoe is het om journalist of 'security guard' te zijn? Ga op zoek naar voorbeelden en laat je inspireren. Creëer zo een echt personage.
Wat hebben we zeker nodig...?


1. Een ontvangstteam (vier stewardessen en vier 'security guards') informeert het publiek bij aankomst over het verloop van de avond. Leg uit wat onze bezoekers te wachten staat. Zorg er voor dat ze hun weg weten. Ontwerp een overzichtelijke programmabrochure...?

2. Als lid van de pers breng je verslag uit van de Oscar Night. Er is plaats voor twee fotografen en
twee journalisten. Ben je een roddeljournalist of gerespecteerd filmcriticus? Jullie schrijven achteraf een krant/tijdschrift artikel over het verloop van de avond. Heb aandacht voor de roddels maar geef ook een bespreking van alle filminstallaties.

3. De filmploeg bestaat uit een regisseur, cameraman, geluidsman (foley artist?!) en scenario-schrijver. Maak op de Oscar Night zelf een film... over het verloop van de avond.  Dit hoeft geen professionele langspeelfilm te worden. Belangrijk is dat jullie de illusie wekken dat er aan een film gewerkt wordt. Je kan de verschillende filminstallaties beschouwen als decor. Bedenk er een overkoepelend verhaal bij?  Denk aan de film Russian Ark.

4. Het Keukenteam bestaat uit acht personen en is verantwoordelijk voor het maken en opdienen van de hapjes en drankjes in het eetcafe (bedenk een naam?) (vgl Planet Hollywood) gelegen in de PVR. We kunnen popcorn en cola voorzien. Maar er wordt ook gegeten in films. Laat je inspireren door beroemde scene’s uit films. Denk aan Indiana Jones and the Temple of Doom en de eetscene in het paleis
De opbrengst van de drank en het eten zou gaan naar een fonds waarmee jullie volgend jaar een stuk van je eindejaarsreis kunnen betalen.


5. De Kiescommittee (2 personen) staat in voor het organiseren van de Oscar verkiezing. Er zijn in totaal zeven beeldjes te winnen. Er is een Oscar voor de meest creatieve filminstallatie, de meest informatieve filminstallatie, de beste techniek, het beste geluid, de beste samenwerking, de beste kostuums, etc Maak een stemformulier, een stembus en tel de stemmen. De resultaten delen jullie zo snel mogelijk mee aan het presentatieteam.

6. Het Presentatieteam (twee a drie ‘Hosts’) heeft de eer om de Oscar Uitreiking te presenteren. Jullie reiken de oscars uit. Laat je inspireren door de echte oscar uitreiking. In 2010 waren Steve Martin en Alec Baldwin de ‘hosts’ van dienst. Kijk op Youtube naar hun presentatie. Denk na over de muziek en de belichting?


7. De zes mensen van de Technische dienst zijn verantwoordelijk voor de logistiek. Jullie verduisteren de PVR, bouwen het podium, plaatsen de filmstoelen, hangen de lampen. (werk samen met het presentatieteam) Wat kan je nog meer doen om het typische Oscar uitreiking-gevoel te creëren?
Een belangrijke verantwoordelijkheid gaat naar de geluids-en belichtingstechnicus die instaat voor het geluid en belichting tijdens de oscaruitreiking.Opruimen...?

Elke commissie is verantwoordelijk voor het opruimen van haar filminstallatie. Daarnaast heeft iedereen zijn of haar rol op de Oscar Night en daar zit ook het opruimen bij. Zo verwachten we van de Technische dienst dat ze niet alleen de infrastructuur opbouwt maar ook weer opruimt... hetzelfde geldt voor het keukenteam of de mensen van het ontvangstteam of de filmploeg


Natuurlijk is niet alles evenveel werk.
Om de werklast eerlijk te verdelen zullen we waarschijnlijk een aantal dingen moeten reorganiseren. We hopen echter dat jullie dit zelf aanvoelen en elkaar helpen. Niemand vertrekt voor alles is opgeruimd.
namen van de leden 

ontvangstteam 

8 personen

Maurane, Lore Smits, Jan Muller, Marte, Jozefien, Charlot, Ian, Nena,

Sana,

de pers

journalisten

fotografen


7 personen


Dorien, Erine, Thomas, Nina, Katja, Fien, Esther

filmploeg

4 personen

Kaena, Max, Neil

keukenteam

8 personen


Lore De Waele, Sadia, Charissa, Annelies, Sofie, Sharon,

Yasmina, Lauren, Liesje, Nathan, Laure,

kiescommittee

3 personen


Helena, Linde, Hanan

presentatieteam

3 a 4 personen

Flo, Ellen, Noor, Lynn, Quinten

technische dienst


8 personen


Ruben, Jan Machiels, Phong, Renze, Seppe, Jef