Pius X‎ > ‎Filmproject‎ > ‎

links

Op deze pagina vind je meer informatie over film. (Lezingen, interviews met regisseurs en acteurs, tijdschriften, websites over film en special-effects...)
James Cameron op TEDKijk naar deze Ted lezing van James Cameron, de regisseur van films als The Abyss, Aliens, Terminator, Titanic, Avatar.  Waarom is hij films gaan maken? Wat voor iemand is hij? Miwa Matreyek Glorious Visions
1. Film over FilmMy Voyage to Italy van Martin Scorcese

Modern Romance

The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing

Lost in La Mancha

Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse


Tip! Kijk naar de serie 'Entourage'. Deze dramaserie gaat over de filmcarriere van
Vincent Chase die wordt bijgestaan door enkele vrienden uit zijn jeugd. Je krijgt een prachtig en kritisch beeld van Hollywood. Een blik achter de schermen.  


Entourage trailer
Visions of Light

This Film Is Not Yet Rated

Cinéastes de notre temps

Living in Oblivion

Inside the Actors Studio (Programma waarin James Lipton acteurs en actrices interviewt. Er zitten interessante interviews tussen. Bijvoorbeeld die met Dave Chapelle of Ricky Gervais)

Edge Codes.com: The Art of Motion Picture Editing

The Art of Illusion

The American Nightmare

Baadasssss Cinema

Coming Attractions: The History of the Movie Trailer

Easy Riders, Raging Bulls: How the Sex, Drugs and Rock 'N' Roll Generation Saved Hollywood

De fem benspænd

American Movie
2. Websites over FilmDIGG

imdb

Screen Junkies Movie Reviews and TV Show Reviews

Op de site urbanmag staan interessante artikels van Jan Devries over film.3. Tijdschriften over film


Een overzicht van filmtijdschriften vind je op wikipedia.
Ook op deze site vind je een overzicht van alle filmtijdschriften, wereldwijd.


Cahiers du cinéma

Empire

Premiere

Filmmagie

Vanity Fair
4. Special-effects en decorstukken...

hulp bij het bouwen van een filminstallatie...Hoe wordt nepbloed gemaakt? Op deze site vind je een recept. Er zijn vele manieren. Je kan nepbloed maken van tomatenketchup, pindakaas, gelatine, barbecuesaus en nog veel meer. Zoek uit welke de beste is. Experimenteer!


Op deze pagina vind je aan aantal tips om een typische zombie-look te creëren.


In Films zitten heel wat explosies. Waarom proberen we die niet zelf te maken...? Kijk op het internet hoe je dit moet doen.

Op radio 1 kan je naar proefjes luisteren van Hans Verstraeten. Hij is techno-trainer van Technopolis  Wat gebeurt er wanneer je azijn en bakpoeder in een fles doet en een ballon over de hals hangt? Of neem een afsluitbaar doosje met azijn erin en een deksel met bakpoeder... op elkaar duwen en het knalt er vanzelf af. 

In dit filmpje kan je zien hoe je van krantenpapier een rookbom kan maken...


How to Make: Newspaper Smoke BombsBehind the scene with the Pyrotechnics Team

Hoe kan je iemand er ouder laten uitzien?... probeer dit zelf!

How it's Made, Special EffectsYouTube Video
Jullie kunnen sneeuwlandschappen maken van  'Instant sneeuw'. Op deze site staat een demonstratie. Zoek uit hoe dit werkt. Kunnen we dit zelf maken? Neem contact op met een leerkracht chemie, natuurwetenschappen.  Kijk op ebay of er geen betere deals zijn.


Instant Snow
Er bestaan verschillende bedrijven die kostuums en decors verhuren. In Antwerpen heb je Huis Baeyens en Huis de Potter. Hier vind je historische kledij, make up, pruiken, maskers, rekwisieten... 

Alter Ego is een bedrijf op de Boomsesteenweg dat zich specialiseerd in het verhuren van decors. Je vindt er ruimteschepen, robots, afrikaanse dorpen, giraffen, leeuwen...


FxGuide begon als een website over visuele effecten voor films en is nu uitgegroeid tot een opleidingscentrum waar je (voor veel geld) online training kan krijgen van echte topmensen uit de special effects wereld. Als je werk wil vinden in deze sector in London of Hollywood, moet je niet naar de filmschool, maar een jaar of twee via FXPHD cursussen doen en contacten leggen. Ze helpen mensen met stageplaatsen etc.
Ook voor wie gewoon up-to-date wil blijven over special effects is de website erg interessant. Op de site van Fxguide
vind je speciaal door hun gemaakte making-of documentaires, die echt voor experts bedoeld zijn. Hier zul je geen acteurs aan het woord zien over hoe fijn die regisseur was om mee te werken, maar heel specifieke informatie over welke software gebruikt is.
Filmmaking Special Effects

how to make fake body parts

How to make a Deep Flesh Wound

Terminator Special Effects Make up

Special Effects Make Up

Vampire Fang Bite Tutorial
De volgende effecten kunnen van pas komen bij het creëren van een filminstallatie...
Ga op zoek naar de scheikundige verklaring voor wat er gebeurd. Dit kan je op verdere ideeën brengen. Experimenteer!


How to Make Glowing Water

How to make Green Fire


Geluid speelt ook een belangrijke rol in films. Naast filmmuziek zijn er de dagelijkse omgevingsgeluiden. Krakende vloeren, ruisende bladeren, een vuistslag etc... Deze geluiden worden meestal apart opgenomen in een studio. De Foleyartiest maakt deel uit van een filmcrew en produceert met allerlei attributen de dagelijkse geluiden voor films en series. Dit wordt Foley genoemd.


The Foley Artist: Los Angels TimesFoley Artist Explains Sound EffectsExperimenteer zelf met geluidseffecten... ( op de Oscar Night?) Hoe kan je een bepaald geluid creëren? Ga aan de slag met sla en selderij, scharnieren en verschillende stoffen en materialen.Foley Artist