Home‎ > ‎

linkshttp://www.vanityfair.com/online/oscars/2009/08/tarantino-is-one-basterd-who-knows-how-to-please-himself.html

http://www.ted.com/talks/dan_pink_on_motivation.html
 Pius X is een school en geen bedrijf... maar zou de kritiek van Dan Pink ook van toepassing kunnen zijn op  het evaluatiesysteem (rapporten) dat wij leerkrachten hanteren? Iets om over na te denken nu er een nieuw schooljaar begint. (28/08/2009)
 
http://www.newyorker.com/reporting/2009/09/28/090928fa_fact_specter

 Wetenschappers staan op het  punt om nieuwe vormen van leven te ontwerpen... lees dit artikel over 'synthetic biology'. (27/09/2009)

http://beagle.vpro.nl/#/close/
 Op de site van de VPRO vind je de volledige uitzendingen van het programma 'Beagle'. Geïnspireerd op de beroemde reis van Darwin.


http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page
 
Op deze site kan je ondertussen 30.000 gratis ebooks vinden. Dit is iets wat ik even doorbladerd (figuurlijk dan!) heb. 'THE OUTLINE OF SCIENCE. A PLAIN STORY SIMPLY TOLD. BY  J. ARTHUR THOMSON PROFESSOR OF NATURAL HISTORY IN THE UNIVERSITY OF ABERDEEN' http://www.gutenberg.org/files/20417/20417-h/20417-h.htm   (07/11/2009)

http://www.oxumoron.org/TEXTS/CAPSULARNL.html

Lees deze tekst over de 'Capsulaire beschaving'.  De generische stad is volgens Rem koolhaas een stad die muteert tot iets wat overal hetzelfde is. Een stad zonder identiteit. Denk aan de Meir, overal dezelfde winkels. Je weet niet meer waar je bent. Decline of the Miraculous. (06/04/2010)
YouTube-videohttp://www.plantlab.nl/ Op deze site vind je informatie over PlantLab, een blik op de toekomst van de landbouw?Avaaz is een online belangengroep die streeft naar een wereldwijde besluitvorming.De Zeitgeist Movement is een mondiale beweging die zichzelf boven landen, regeringen, rassen, religies en klassenverschillen plaats. Ze wil de wereld verbeteren door het verspreiden van kennis over sociale en technologische vernieuwingen.

'Deadwood as History'. Een boeiende bespreking van deze HBO serie in het tijdschrift Foreign Affairs. (22/08/2012)

 

  

Comments